Ons Doel

Je bedrijf laten analyseren om medewerkers in hun kracht te kunnen zetten en het maximale uit hen te kunnen halen? Of zit je persoonlijk wellicht niet helemaal op je plek en zou je je willen laten omscholen om iets compleet anders te doen?

Economische en technologische ontwikkelingen vragen om wendbaarheid en weerbaarheid. Wisselende financiële markten of automatisering van processen kunnen grote veranderingen met zich meebrengen en sectoren volledig veranderen. 

Daarom zien we graag dat werknemers en werkgevers wendbaar en weerbaar zijn op de arbeidsmarkt. Om deze wendbaarheid en weerbaarheid in Noordoost-Brabant te versterken, hebben brancheverenigingen en organisaties de handen ineengeslagen.

www.samenwerkeninnob.nl is een uniek samenwerkingsverband van organisaties uit de
land- en tuinbouw-, transport-, bouw-, vlees-, ict-, installatie- en zorgsector. Het gezamenlijke doel is een innovatieve en sterke arbeidsmarktregio te realiseren. Samen willen we de lokale economie stimuleren door ervoor te zorgen dat er voldoende vakbekwame werknemers beschikbaar zijn.

Met onder andere praktische tips, cursussen, fondsen, loopbaangesprekken en omscholingstrajecten op maat verkleinen we kwalitatieve en kwantitatieve mismatches op de arbeidsmarkt. Zo stimuleren we het MKB in te zetten op duurzame inzetbaarheid van personeel. En ondersteunen we werkgevers en werknemers op het gebied van arbeidsmobiliteit tussen verschillende sectoren.

En dat biedt talloze voordelen voor iedereen. Een focus op arbeidsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid betekent onder meer investeren in ontwikkeling, gezondheid en betrokkenheid van medewerkers. De voordelen? Onder andere meer werkplezier, hogere productiviteit en minder ziekteverzuim.

Werkeninnob.nl biedt werkgevers met diverse tools de mogelijkheid teams sterker te maken door individuen op te leiden. Ook is het mogelijk medewerkers met omscholingstrajecten te ondersteunen elders een carrière na te streven. Werknemer aan de andere kant krijgen de mogelijkheid te groeien binnen de organisatie of juist te switchen naar een andere bedrijfstak.

Benieuwd naar wat het samenwerkingsverband werkeninnob.nl voor jou kan betekenen? Ontdek de mogelijkheden van een adviseur duurzame inzetbaarheid, vraag een arbeidsmarktcoach of duurzaam inzetbaarheidsscan aan of neem contact op via de onderstaande gegevens.